floor plans
floor plans
press to zoom
site plan
site plan
press to zoom
technology
technology
press to zoom

Passive Haus One

This new build dwelling in the Derbyshire Dales has been designed to Passive Haus standards to achieve near-zero carbon performance. It is currently under construction and due to be completed in 2018.

 

The house has a large open-plan first-floor living space with south facing glazing, absorbing passive solar heat and giving views down the beautiful Wirksworth valley.  Bedrooms and utilities are located on the cooler ground floor with a large double height wall connecting the two floors via the expanded hall and double stairway.  A veranda and overhanging eaves protect from overheating in the summer and allow the rooms to open to the outside through double doors.